Shuttel-thuiswerkvergoedingen-groot.png

Thuiswerkvergoedingen: dit is er mogelijk

We werken met z’n allen steeds vaker thuis. Deze nieuwe manier van werken heeft zo zijn voordelen. Dat verklaart waarom medewerkers ook na corona deels thuis willen blijven werken. Maar hoe geef je een passende vergoeding voor de dagen die je medewerkers thuiswerken of juist naar kantoor gaan? Om je op weg te helpen, hebben we de mogelijkheden onderzocht en uitgewerkt op deze pagina. Het goede nieuws? Je kan waarschijnlijk meer dan 50 procent besparen op je kosten.

UPDATE: Op 21 september kondigde het kabinet nieuw beleid aan: vanaf 1 januari 2022 kan thuiswerken tot € 2,- per dag onbelast vergoed worden. Dit artikel wordt op korte termijn geactualiseerd. 

Thuiswerk- en reiskostenvergoedingen

Bij veel organisaties is thuiswerken niet meer weg te denken. Deze nieuwe manier van werken heeft zo z’n voordelen, bijvoorbeeld meer vrijheid. Medewerkers kunnen immers zelf hun tijd indelen. Sporten, een wandeling maken of tussen de meetings door een wasje draaien - en dan 's avonds het werk afmaken - behoren ineens tot de opties. Dat zorgt bij een deel van de mensen voor minder stress en een verbeterde gezondheid. Niet zo gek dat medewerkers ook na corona bij voorkeur één tot drie dagen per week thuis willen werken.

Meer administratie
Maar er zit ook een keerzijde aan. Want per 1 januari 2022 controleert de Belastingdienst strenger op de juiste uitvoering van thuiswerk- en reiskostenvergoedingen. Je mag dan als werkgever alleen onbelast een vaste reiskostenvergoeding geven als een medewerker minimaal 60 procent naar zijn/haar werkplek reist. Werken je medewerkers thuis, dan mag je geen reiskostenvergoeding meer geven. Er gaan daarom steeds meer stemmen op voor het geven van een vergoeding aan thuiswerkers. Thuiswerken brengt immers kosten mee voor werknemers. Zo’n 2 euro per dag volgens het Nibud. Ons advies is om niet alleen te kijken naar het geven van een thuiswerkvergoeding. We raden aan om te kijken vanuit een breder perspectief.

Regisseur van eigen mobiliteit: waarjewerkt-budget
Uiteindelijk wil je je medewerkers een passende vergoeding geven voor de dagen die ze thuiswerken of juist naar kantoor gaan. Maak ze regisseur van hun eigen mobiliteit met een eigen ideale thuiswerk- en woon-werkverkeermix: het waarjewerkt-budget. Hoe dit werkt en wat de voordelen zijn leggen we hieronder uit. Maar eerst is het goed om te weten hoe het werkt als je een thuiswerkvergoeding wilt geven.

Shuttel-thuiswerkplek.png

Mag je onbelast een thuiswerkvergoeding geven?

Je mag als werkgever alleen belastingvrij een thuiswerkvergoeding geven als er nog vrije ruimte is binnen de werkkostenregeling (WKR). Als werkgever mag je 1,18 procent - de zogenaamde vrije ruimte - van het totale loon van je medewerkers besteden aan vergoedingen en verstrekkingen aan personeel, zoals een mobiele telefoon, personeelsfeest, kerstgeschenk of thuiswerkvergoeding.

Thuiswerkkosten wegstrepen tegen reiskosten

Veel bedrijven hebben hun vrije ruimte al gereserveerd voor andere vergoedingen. Wil je dan als werkgever evengoed een thuiswerkvergoeding geven, dan rekent de Belastingdienst een loonbelasting van 80 procent over de vergoeding voor thuiswerkers. Dit lijkt veel. Toch kun je waarschijnlijk meer dan 50 procent aan kosten besparen.

Reiskosten woon-werkverkeer 7,50 euro per dag
De kosten die thuiswerkers maken zijn zo'n 2 euro per dag. Om dit bedrag netto uit te betalen is een werkgever 3,60 euro kwijt (incl. 80 procent loonbelasting). Deze kosten kun je wegstrepen tegen de kosten die je zou maken als je medewerkers naar hun werkplek zouden reizen. De gemiddelde reiskosten voor woon-werkverkeer bedragen 7,50 euro per dag. Reizen je werknemers twee tot drie dagen per week thuis, dan bespaar je meer dan 50 procent aan (reis)kosten.

Meer voordelen
Maar er zijn meer voordelen:

  • Je voorkomt dagelijkse filestress
  • Medewerkers kunnen werk en privé beter combineren.
  • Als werkgever ben je aantrekkelijker voor (jonge) talenten op de arbeidsmarkt
  • Het past in het duurzaamheidsbeleid van veel organisaties. Niet reizen betekent immers geen CO2-uitstoot.

Kortom, het waarjewerkt-budget past helemaal in de huidige tijd.

Kaart-in-hand-tube.png

Hoe bereid je je voor?

Het antwoord is Shuttel. Met Shuttel heb je de oplossing in handen. Shuttel ontzorgt je volledig op het gebied van mobiliteit. Niet alleen omdat je met één kaart toegang hebt tot vrijwel alle vormen van mobiliteit, maar ook omdat alle standaard administratieve rompslomp als sneeuw voor de zon verdwijnt. Want wij nemen de administratie voor onze rekening. Shuttel betekent minder reiskosten voor de werkgever en meer keuzevrijheid voor de werknemer.

Ontdek de mogelijkheden van Shuttel
Shuttel-reiskostenvergoedingen.png

Waarom Shuttelen?

Sta jij ook voor de vraag wat te doen met OV-abonnementen, vaste reiskostenvergoedingen en thuiswerkvergoeding? Shuttel is op alle vlakken de uitkomst. Je betaalt namelijk enkel voor daadwerkelijk gemaakte reizen. Reizen je medewerkers niet, dan betaal je ook niet. Je vergoedingenbeleid is zo altijd op orde. En als medewerkers een dag thuiswerken, bied je eenvoudig een thuiswerkvergoeding. Ben je benieuwd wat Shuttel voor jou kan betekenen?

Vraag gratis adviesgesprek aan
whitepaper-mockup-groot.png

Lees ook onze uitgebreide whitepaper

De verandering in wetgeving rondom reiskostenvergoedingen heeft grote gevolgen voor je administratie. Want werknemers moeten elke reis voorschieten, kilometers registreren en declareren. Kortom veel gedoe. En veel onzekerheid. Want hoe vaak gaan we straks naar kantoor? Bedrijven en organisaties hebben nog maar weinig tijd om hun keuze te maken met betrekking tot hun mobiliteitsbeleid. Wat is wijsheid? Om je op weg te helpen, hebben we de mogelijkheden onderzocht en uitgewerkt in een uitgebreide whitepaper.

Download gratis whitepaper

Alle voordelen op een rij

  • Minder administrative last: één overzichtelijke factuur
  • Altijd saldo op je kaart: nooit meer voorschieten en declareren
  • Eenvoudig woon-werk en zakelijke kilometers registreren
  • Kosten beheersbaar: betaal alleen naar gebruik
  • Na drie declaraties de abonnementsprijs voor een geheel jaar terugverdiend
  • Passende vergoeding voor thuiswerkers
Alle voordelen van Shuttel

Klaar om te Shuttelen?