Thuiswerken is niet meer weg te denken en draagt bij aan een goede werk-privébalans. Als werkgever kun je dit vanuit goed werkgeverschap ondersteunen met een thuiswerkvergoeding. Met Shuttel is dit eenvoudig te regelen. Medewerkers registreren in enkele klikken hun thuiswerkdagen en ontvangen maandelijks zonder gedoe de juiste vergoeding. Door een automatische koppeling met jullie salarissysteem, levert dit geen administratieve rompslomp op voor HR en payroll.
Medewerkers registreren eenvoudig hun en thuiswerkdagen en ritten met eigen vervoer via de Shuttel app of de Mijn Shuttel-omgeving. In een paar klikken is alles geregistreerd. Dit kan dagelijks of aan het eind van de maand. Dit kost slechts enkele minuten per maand.
Als medewerkers hun vergoedingen via Shuttel registreren, wordt de payroll administratie eenvoudig. Aan het einde van de maand ontvang je een overzichtelijk vergoedingenbestand met alle thuiswerkdagen en reisbewegingen. Dit bestand is gekoppeld aan jullie salaris- en payrollsysteem, waardoor vergoedingen efficiënt in één handeling kunnen worden toegekend.
Met Shuttel’s geïntegreerde zakelijke mobiliteitsoplossingen kiezen je medewerkers flexibel hun werkplek en vervoersmiddel. Ontdek onze slimme oplossingen.
De Shuttel zakelijke mobiliteitskaart fungeert als volwaardige OV-chipkaart. Medewerkers profiteren van een compleet aanbod en minimale administratieve lasten.
Met Shuttel registreren medewerkers eenvoudig ritten voor een reiskostenvergoeding en de CO2-registratieplicht.
Met Shuttel bied je toegang tot diverse vormen van deelvervoer, zoals de OV-fietsen, deelauto’s van Greenwheels en MyWheels of scooters van Check.
Neem vrijblijvend contact op met één van onze ervaren mobiliteitsadviseurs.
Het geven van een thuiswerkvergoeding is niet wettelijk verplicht. Soms zijn er afspraken over gemaakt in de CAO. Anders kun je hier zelf afspraken over maken met jouw werknemers.
Nee, niets is verplicht. Het betreft een maximale vergoeding. De keuze is aan jou. Je kan deze reiskostenvergoedingen doorvoeren in je arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk moet je je wel houden aan je CAO. Deze wordt mogelijk aangepast naar aanleiding van de wetswijziging. Het getuigt natuurlijk van goed werkgeverschap om deze verhogingen te volgen.
Het komt voor dat werknemers op een dag thuiswerken en op kantoor werken. Mag je dan zowel een reiskostenvergoeding als een thuiswerkvergoeding geven? Het korte antwoord is nee. In dit geval mag je maar één onbelast vergoeding uitkeren. Bepaal samen met de werknemer welke vergoeding je uitbetaald, door te kijken welke vergoeding voordeliger is. Na ongeveer 5 kilometer reizen (enkele reis) is de reiskostenvergoeding voordeliger.